Comunicat de la Fundació Ulldecona per a mostrar el nostre profund malestar pel tracte rebut per les treballadores de SAD per part de les administracions catalanes i estatals

La Fundació Ulldecona volem denunciar el menysteniment que han patit les treballadores del servei de SAD durant aquest any de pandèmia. El sector de les treballadores familiars és sovint oblidat i invisibilitzat entre els sectors de l’atenció sociosanitària. Aquest fet s’ha vist agreujat per la discriminació que han patit les treballadores familiars enfront a la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19.

Hem de recordar que es tracta d’un servei essencial que no ha aturat en cap moment la seua activitat: el treball que realitzen les treballadores familiars és indispensable per a les persones dependents que necessiten de servei de cures a la llar.

Durant l’últim any, el sector del servei d’ajuda a domicili ha vist com no se’l tenia en compte a l’hora de facilitar les EPIs quan el mercat no en proveïa; com s’oblidava la necessitat de proves PCR o serològiques quan s’estaven realitzant a tot l’àmbit sociosanitari; com no se les incloïa en la distribució d’una paga extraordinària per l’esforç realitzat durant els mesos més durs de pandèmia…i un llarg etcètera.

I ara ha arribat el torn de les vacunes. A hores d’ara, quan s’ha portat a terme la vacunació de treballadors i treballadores de nombrosos sectors essencials, encara no s’ha portat a terme la vacunació de les treballadores familiars, posant en risc no tan sols la seua salut, sinó la de milers de persones grans i dependents a les que presten atenció al seu domicili.

Des de la Fundació Ulldecona volem demanar respecte i reconeixement per a tot el sector, i en especial per a les 46 treballadores de SAD de la Fundació, i els prop de 200 usuaris/es a les que prestem atenció.

És per això que volem denunciar la manca de consideració per part dels organismes responsables del Govern català i de l’estatal, i demandem que s’inclogui el Servei d’Ajuda a Domicili quan es porten a terme accions relacionades amb l’àmbit sociosanitari, començant per agilitzar la vacunació de totes les professionals del sector.

2 Responses so far.

  1. ARACELI BALADA ha dit:

    El nostre suport per a les treballadores de SAD de la Fundació Ulldecona. Sou uns angels, durant tres anys heu asistit a mon pare en la vostra gran profesionalitat però alhora amb molta estimació i carinyo. Heu estat la nostra salvació en molts moments dificils i durs acompanyant-nos fins al final. Se us hauria de valorar molt més i no trobar-vos en este moment encara sense rebre la vacuna.
    El nostre recolzament per a totes.

    • Sergi Arnau ha dit:

      Moltes gràcies, Araceli. Paraules com les teues ens omplen d’alegria i encara donen més sentit, si és possible, al nostre esforç per a que els nostres usuaris i usuàries (i les seues famílies) tinguin l’atenció que es mereixen. Una abraçada molt grossa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »